freddystankaromlivet

Direktlänk till inlägg 2 juni 2012

tycker detta är ganska sjukt

Av freddy - 2 juni 2012 17:58

hittade en artikel som ja nästan tappade hakan på ett dåligt sätt



Jehovas vittnen vägrade dottern cancerbehandling

Föräldrarna till en döende fyraårig flicka i Australien vill av religiösa skäl inte ge sin dotter en blodtransfusion. Men en domstol tycker annat, och har nu beslutat att ge läkarna rätt att genomföra den livsviktiga behandlingen.

Läkarna vädjade till den högsta delstatliga domstolen, Supreme Court of South Australia, att rädda livet på den fyraåriga australiska flickan.

Utan en blodtransfusion kommer flickan, som i veckan fick diagnosen blod- och benmärgscancer, att dö, sade de.


– Utan behandling kommer hon att dö … jag skulle säga inom några veckor, sade barnonkologen Petra Ritchie till Perth Now på fredagen.

Om flickan genomgår en blodtransfusion har hon enligt Petra Ritchie 90 procents chans att överleva. Men trots läkarnas vädjanden har flickans föräldrar, som är Jehovas vittnen, vägrat att godkänna behandlingen. Gråtande berättade pappan på fredagen hur mycket han älskar sin dotter.

– Men vi följer strikta principer ur Bibeln och en av dem är att avhålla sig från blod. Vi vill ha bästa möjliga behandling för henne och sjukhuset gör ett bra jobb. Det enda vi inte samtycker till är frågan om blod, sade flickans pappa enligt australiska Daily Telegraph.

Domaren Richard White, som höll i ett liknande fall för två år sedan där en 10-årig pojke räddades, gick dock på läkarnas linje och beordrade att behandling inleds omedelbart.

– Det här är ett beslut som måste tas direkt eftersom flickan lider av leukemi som kräver snar behandling, sade Richard White.

– Utan en blodtransfusion är det väldigt stor risk att hon dör.

Vid liknande fall i Sverige har läkarna lagstiftning att luta sig emot; om en vårdnadshavare utsätter barnets hälsa för ”påtaglig risk” – till exempel genom att motsätta sig operation eller blodtransfusion – kan man tillfälligt frånta dem vårdnaden av barnet.

lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga står det dock att det är viktigt att också ”föräldrarnas synpunkter på alternativa behandlingar noga beaktas”.

Även i Argentina har ett fall med Jehovas vittnen och blodtranfusion fått uppmärksamhet; en 38-årig man ligger sedan några veckor i koma efter att ha blivit skjuten under ett rån.

Skillnaden är att det där är han själv och hans hustru, båda Jehovas vittnen, som har vägrat blodtransfusion trots att läkarna sagt att det är helt nödvändigt.

På fredagen beslutade Högsta domstolen i Argentina att man ska respektera parets tro och vilja, och i stället försöka hitta en alternativ behandling för mannen, som lider av svår blodbrist, skriver tidningen La Nación.

I slutet av helgen, efter att ha utvärderat mannens hälsotillstånd, kommer Högsta domstolen med ett slutgiltigt beslut.



och så undrar folk varför inte gillar relgion.detta är en anledning varför ja inte gillar religion



 
 
Vanjavit

Vanjavit

2 juni 2012 19:29

Det finns idioter till allt, som man brukar säga ...
Detta är riktigt jävla sjukt. De borde tänka om, utsätta sin egen dotter för död? På några principer som står i deras heliga bok? Men är en tryckt bok med ord mer värd än ett levande liv, och tillråga på allt, sin egna dotter? De tar ju för fan livet på sin egen dotter. Vilken dubbel moral va.

Bra att du länkar detta Freddy, så folk kan inse att religion inte bara är god.

http://vanjavit.blogspot.se

 
Ingen bild

freddy

2 juni 2012 19:53

jo men folk är ju blinda och tro att det är så jävla bra.blir så jävla förbannad på sånt här:S

 
Vica

Vica

2 juni 2012 20:49

Du tar upp ett intressant ämne. Tyvärr så finns det många fanatiker på vår jord. Alla har inte med religion att göra som i det här fallet.
Nu blir jag väl "halshuggen" av dig :)
...men religion handlar inte bara om kristna värderingar...tänker på att du är intresserad av den satanistiska bibeln...det är också en form av religion...vad man väljer att tro på anser jag vara upp till var och en...inte något som någon annan kan tvinga mig att tro på...vi måste göra våra egna val!

http://vivecaerenius.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av freddy - 22 september 2012 13:21

har funderar mycket kring detta och ja har kommit fram till att ja kommer lägga ner bloggadet för tillfälligt eller för alllitd?har inte hittat nån lust och ja har inte tid att blogga nu längre.kanske ja kommer tillbaka till den här eller så startar ...

Av freddy - 8 september 2012 13:38

ja som ni har sett så har ja inte skrivit nåt här på en vecka typ men har vart inaktiv och ja har hämtat styrka från sviket men fuck her.hon är bara en tönt.har bättre människor bakom mej.nu är ja tillbaka till den gamla vanliga freddy.lika förbannad...

Av freddy - 31 augusti 2012 21:02

den här texten kan vara jävligt hatisk men det handlar om det som hände i veckan.ja va tvungen att skriva ut det så ja kan gå vidare    no more tears for you. you came to my life you said to me at i am perfect for a best friendi thought you...

Av freddy - 28 augusti 2012 14:04

imorse när ja vaknade fick medelade av min bästa vän att hon inte vill ha konkakt med mej mer och hon påstod att ja tar energi av henne.nu flera timmar senare känner mej så värdelös.vet att ja borde lyssnat på andra som stötar mej men ja känner mej ä...

Av freddy - 26 augusti 2012 00:21

just wanna know the good feeling people talks abouti dont have this feeling for years nowangest is like a cancerthey eat me up alivei am tired to fight against something pure evilbut who cares if i surive this disease?when can i get credit for anythi...

Translate

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

vad tycker ni om bloggen?
 kanon bra
 bra
 helt okej
 dålig
 sämre

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

skriv till författaren


Ovido - Quiz & Flashcards